18 Mart 2010

Dacia Duster Aicha Des Gazelles Rallisi’nde boy gösteriyor

Dacia’nın sağlam, geniş iç mekanlı, fiyatıyla da devrim yaratan 4x4 arazi modeli Duster, Mart ayındaki Fas’ta yapılacak 20. Aicha des Gazelles Rallisi’ne katılıyor. Dağlık Atlas bölgesinin kum tepeleri ve engebeleri üzerinde, Dacia Duster, 4x4 arazi aracı kapasitesi ile sağlamlığını ve güvenilirliğini kanıtlayacak.



Ralliye katılan iki 4x4 Dacia Duster’ın direksiyonuna, Duster projesi kapsamında önemli görevler üstlenmiş olan Renault grubundan iki kadın çalışma arkadaşımız geçecek:

Isabelle CHARLES (315 No’lu ekip), 47 yaşında, Dacia Duster renk ve malzeme tasarımcısı,
Nathalie DESCOUT (316 No’lu ekip), 28 yaşında, Dacia Duster reklam kampanyalarından sorumlu

Dacia ralli ekipleri, aynı zamanda Aïcha des Gazelles rallisinde en az karbon salınımı yapan ilk üç ekibin ödüllendirileceği çevreci eko-sürüş yarışına da katılacaklar. Ralliye katılan iki 4x4 Dacia Duster’ın çevreye saygılı dCi 85 dizel motoru bulunuyor. Dacia Duster 4x4 dCi 85 sadece 140g CO2/km salınıma sahip ve bu şekilde Dacia eco² imzasını taşıyor.



Aicha des Gazelles Rallisi, Dacia’nın katıldığı ikinci otomobil yarışı oluyor. Tıpkı Trophée Andros gibi, Aicha des Gazelles Rallisi de, yerleşik kuralları altüst etmeyi seven Dacia ruhuyla uyumlu orijinal ve sıra dışı bir yarış organizasyonu.


Aicha des Gazelles Rallisi:

Sadece kadınların katıldığı tek otomobil yarışıdır. Otomobil yarışı olgusuna farklı bir yaklaşım getiriyor: Hedef hızlı gitmek değil, mümkün olan en az kilometreyi yapılarak yarışın tamamlanması esastır.
Basit cihaz ve araçlar : Bir pusula ile 1/100 000 & 1/250 000 ölçekli iki harita kadın pilotların kullanımına veriliyor. Ayrıca bol miktarda ustalık ve strateji : Zorunlu geçiş noktalarından geçmek için, kadın pilotlar, zor yol koşullarını dikkate alarak rotalarını kendileri çiziyor.


haber@carturk.com

Hiç yorum yok: