31 Mart 2010

Nissan tamamen elektrikle çalışan Leaf'i tanıttı

Nissan elektrikli hatchback modelini tanıttı. Sıfır emisyonla çalışacak olan yeni 'Leaf' modeli ile bütün evlere girmeyi planlayan Nissan, 2011'de yeni aracı yollara çıkartmaya hazırlanıyor. Pazar günü tanıtımı yapılan Leaf 2010 yılında ABD, Japonya ve Avrupa pazarında boy gösterecek.


Japonya'nın üçüncü büyük otomotiv şirketi Nissan Yöneticisi Carlos Ghosn yeni elektrikli otomobil hibrid modeller arasındaki rekabette ayrı bir yere oturacağını savundu.


Leaf'in hava hiç salınım yapmaması ile ayrıştığını da dile getiren Nissan yöneticisi ürünün fiyat konusunda da tüketiciyi mutlu edeceğini belirtti. Leaf'in alt modellerinden Tiida 15 bin dolardan satışa çıkarken, Versa 10 bin dolardan satılacak. Tturbo bir araç kadar hızlı olduğubelirtilen Leaf, vites değişimlerinde zaman kaybı yaşatmıyor.

Nissan Leaf EV de bir lityum-iyon pilden güç alan 107 Hp güç ve 280 Nm tork üreten bir elektrikli motor bulunmakta. Pillerin tam şarzı sekiz saat sürmekte ve hızlı şarz ile 30 dakikada pillerin %80 ni şarz yapılabiliyor. Leaf en fazla 122 km/h hıza çıkabiliyor, aracın menzili ise 160 km. Nissan ilk etapta yeni üründen 200 bin adet satmayı planlıyor.
 

nissan Leaf'de led farlar, rüzgar direnci ve elektrik sisteminin minimize edilmesi aracın rengi gibi bir çok konuda geliştirmeler yapılmış.


Aracın kontrolleri oldukça kolay, sürücü kontrol panelinde aracın anlık şarz durumunu mevcut şarz ile ne kadar yol kat edilebileceği, yerleşik Navigasyon sistemi ile en ekonomik yoldan ulaşmak istediğiniz noktaya nasıl gidileceği gibi bir çok bilgi kontrol paneli yardımı ile görebiliyorsunuz.

haber@carturk.com

Hiç yorum yok: