17 Mart 2010

Şehitleri anmak için pedal çevirdiler

Çanakkale Şehitleri'ni anmak için İstanbul'un Esenyurt ilçesinden yola çıkan bisikletçiler, 293 kilometre pedal çevirdikten sonra Çanakkale'nin Eceabat ilçesine geldi. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Esenyurt Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Esenyurt'tan 16 Mart'ta yola çıkan 3'ü milli 10 bisikletçi, Eceabat'a ulaştı.


Bisikletçileri ilçeye gelişinde kaymakam Bülent Uygur, belediye başkanı Kemal Dokuz, daire amirleri ile öğrenciler karşıladı. Tarihe Saygı Parkı'na gelen bisikletçiler, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eceabat Kaymakamı Bülent Uygur, burada yaptığı konuşmada, 1915 yılında İstanbul'un gençlerinin, öğrencilerinin bu kutsal topraklarda vatanlarını savunmak için Eceabat'a geldiklerini belirterek, dünyanın devasa orduları ve silahlı güçleriyle Çanakkale önlerinde demir atan düşmana karşı göğüslerini siper ettiklerini söyledi.

Belediye başkanı Kemal Dokuz da yaklaşık 350-400 kilometrelik parkuru 2 günde tamamlayan sporcularla birlikte, Çanakkale'de yazılan destanı böyle anlamlı bir günde düzenlenen etkinlikle andıklarını belirtti.

Takım kaptanı milli sporcu Atilla Atay ise Aralık ayı içerisinde 'Sarıkamış Şehitlerini Anmak' için bisiklet turu düzenlediklerini anımsatarak, buradan aldıkları toprakları Çanakkale'ye getirdiklerini kaydetti. Bu toprağı burada bırakacaklarını, buradan alacakları toprağı da "Ata'ya Saygı Turu"nda 10 Kasım'da Anıtkabir'e götüreceklerini ifade eden Atay, böyle anlamlı bir turda bulunmaktan dolayı takımı adına çok mutlu olduğunu vurguladı.

Kafile başkanı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz ise sporcuların, İstanbul'dan alınan toprağı bin 856 kilometre pedal çevirerek Sarıkamış Şehitliği'ne götürdüklerini hatırlatarak, bisiklet sporunun sosyal bir projede ülke tanıtımında ne kadar etkili olduğunu göstermek istediklerini söyledi.

Kaymakam Bülent Uygur ve belediye başkanı Kemal Dokuz, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz'e, Seyit Onbaşı'nın minyatür heykelini hediye etti. Akyüz de Uygur'a, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün flamasını verdi.


Hiç yorum yok: