21 Mart 2010

Yeni Opel Astra: Sipariş adedi Avrupa genelinde 100.000'i aştı

Piyasaya sürüldüğü Aralık ayından bu yana yeni jenerasyon beş kapılı Astra, Avrupa genelinde yüzbini aşkın siparişle beklentilerin üzerinde satış rakamına ulaştı. Bu artış yılın ikinci çeyreğinde Opel’in Polonya-Gliwice’deki üretim tesislerine üçüncü bir vardiyanın ekleneceği anlamına gelmektedir.

Yeni Opel Astra için ilk yılki satış tahminini 180.000 sipariş olarak açıklamıştı. Sadece Almanya’da 2010 yılının ilk iki aylık sipariş oranı geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde %38 artmıştır. Bu sayılar ile Opel Astra, Almanya kompakt sınıfında ikinci sırada yer almaktadır.

Şu anda beş-kapılı hatchback olarak pazarlarda satılan Yeni Astra’nın station wagon versiyonu yakında model seçenekleri arasına katılacak.

Satışa çıkmadan önce Alman AutoBild dergisi tarafından Altın Direksiyon ödülüne layık görülen Y.Astra İspanya otomotiv basınının en önemli üç ödülüne birden layık görülen tek araba olmuştur: ABC gazetesinin düzenlediği ankette 54 otomotiv yazarı tarafından İspanya’da Yılın Otomobili ünvanını almış, Prensa Ibérica dergisi, La Vanguardia gazetesi ve Autofaci moto-magazin dergilerinde Okuyucunun Seçimi ünvanını kazanmıştır. Ve Kanarya Adaları’nda da Yılın Otomobili 2010 ödülü ile taçlandırılmıştır.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik ; “ Yenilikçi teknolojiyi uygun fiyatlarla sunma konusundaki gücümüz tüketici tarafından oldukça olumlu karşılanmaktadır “ diyor ve ekliyor “ Ve bu; ileri teknolojiyi: dikkat çeken tasarım ve kaliteli üretim anlayışı ile başarılı şekilde harmanladığımızın kanıtıdır.”

haber@carturk.com

Hiç yorum yok: