7 Nisan 2010

Lamborghini ile Boeing aynı teknolojiyi kullanıyor

Lamborghini ile Boeing'in aynı teknolojiyi kullandı açıklandı. Karbon fiber teknolojisi konusunda yoğun bir araştırma geliştirme çalışması içine giren Lamborghini, bu kapsamda Washington Üniversitesi ile birlikte hareket ediyor.

Boeing'in son uçak modellerinde dikkat çeken karbon fiber teknolojisinin, daha fazla güç, daha az ağırlık imkanı sağlaması, Lamborghini’yi de harekete geçirdi. Lamborghini'nin "daha fazla güç, daha az ağırlık, çevreci" özellikleriyle üretilen Gallardo LP 570-4 Superleggera modelinde karbon fiber teknolojisine yer verildi.


Doğuş Holding’den yapılan açıklamada, otomotiv endüstrisinin gelecekteki yıldızının karbon fiber teknolojisi olduğu belirtilerek, karbon fiberin minimum ağırlık ve son derece yüksek bükülmezliği ile süper spor otomobiller için ideal bir malzeme olduğu vurgulandı.


Açıklamada, 1980'lerde Countach ile bu alanda deneyim kazanmaya başlayan Lamborghini'nin, karbon fiber materyaller konusunda uzmanlık merkezi kurduğu da belirtildi.


Cenevre Motorshow'da tanıtılan ve önümüzdeki haftalarda pazara sunulacak olan yepyeni Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera karbon fiber malzeme kullanılan süper spor bir araç olarak bu konuda sınıfında önemli bir yer edindi.




haber@carturk.com

Hiç yorum yok: