20 Nisan 2010

Yeni Astra ecoFlex Almanya'da satışa sunuldu

"Red Dot Design" ödülü sahibi Astra ecoFLEX Almanya‘da pazara sunuldu. ecoFlex, tasarruflu ve çevreci motoru ile rakipleri arasından sıyrılmayı hedefliyor. Astra ecoflexte 2010 model yılı corsadada kullanılan 95 beygir gucunde bir 1.3 cdti motor görev yapıyor, motorun öne çıkan özelliği ise 4.2 lt/100 km yakıt tüketimi 109g/km'lik karbondioksit salınımı.


Özellikler:
•Tasarruflu: 100 kilometrede 4,1 litre‘lik tüketimle yakıt masraflarını azaltıyor
•Temiz: Sadece 109g/km lik CO2 salınımı ile çevreyi koruyor
•Geliştirilmiş teknoloji: uyarı ışığı en uygun vites yükseltme anını gösterir ve bu sayede sürücü en verimli kullanım imkanına sahip olur
•Türkiye pazarına bu yıl Haziran ayı itibariyle sunulacak
•Düşük emisyonlu otomobiller Avrupa’nın birçok ülkesinde vergi avantajı sağlıyor


Astra EcoFLEX performansını, daha da verimli hale getirilen, 70 kW/95 beygir güçlü 1.3 CDTI motoru ile sağlıyor. Common-Rail Turbo dizelin en yeni jenerasyon çoklu püskürtme sistemi yakıt deposunda 1.600 bara kadar ince püskürtme sağlıyor. Aerodinamik değerlerini iyileştirmek için Astra ecoFLEX’in ayrıca radyatör ızgarasına entegre edilmiş aktif hava iletim elementi de bulunmakta.


Opel, yeni ve daha çevreci motor geliştirmek üzere yaklaşık bir milyar Euro bütçe ayırdı. Bu kaynak çerçevesinde motor plakalarının doğru boyutlanmasından, otogaz ve sıkıstırılmış doğal gaz modellerine, Start/Stop teknolojilerinden yep yeni alternatif tahrik sistemlerine kadar bir çok araştırma ve geliştirme devam ediyor.



Hiç yorum yok: