6 Nisan 2010

Yeni BMW 5 Serisi Türkiye'de

BMW 5serisinin yeni kasası güncel modellerden daha tutucu bir tasarıma sahip. İç mekan tasarımında bir sürpriz olmayan aracın yaşam alanı güncel BMW modellerinden tanıdığımız şekilde sade. Yaşam alanının ön kısımda en dikkat çeken tasarım detayı şaft tüneli ve orta konsol arasının kapaklı bir gözle birleştirilmiş olması.


Beklendiği gibi donanımı zenginleşen otomobilde güncel 7 Serisi modellerinde sunulan ön koltuk arkası televizyon ekranları ve ön tampon yanlarına entegre edilen yola çıkış kameraları gibi donanımlar opsiyonel olarak bulunuyor.


BMW’nin merkezi kumanda sistemi iDrive da iki kademeli olarak sunulmakta. İlk versiyon 7 inç büyüklük ve 800×480 çözünürlüğe sahip bir ekrana sahipken ikincisi 10.2 inç büyüklük ve 1280×480 çözünürlüğe sahip bir ekranla sunuluyor. Bu ekranların ikisi de transreflektif, yani üzerlerine vuran güneş ışığı ekranı daha parlak yapıyor.


Aracın diğer ilginç donanımları arasında Start&Stop sistemi, hatalı şerit değiştirme uyarısı, şeritten çıkma uyarısı, frenleri kullanabilen radarlı hız kontrol sistemi, gece görüş sistemi, park yardımcısı, Head-Up Display ve geri görüş kamerası bulunuyor.


Serinin en güçlü motoru 550i modelinde bulunan 4.4 litre hacimli v8 ünite. Çift turbo besleme yardımıyla 408 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaşırken maksimum sürati 250 km/s’te elektronik olarak sınırlanmış.


E60 kodlu modelde ülkemizde en çok alıcı bulan versiyon olan 520d’nin de motoru güçlenmiş. 2 litre hacimli motor artık 184 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 8.1 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 225 km/s olarak açıklandı.


haber@carturk.com

Hiç yorum yok: