5 Nisan 2010

Yeni Touareg Antalya'da tanıtıldı

Volkswagen Touareg'in yeni modelini bölge ülkelerine Antalya'da tanıtıldı. Tanıtıma 30 ülkeden 500'den fazla bayi katılırken, Yeni Touareg haziran ayından itibaren Türkiye'de de satışa çıkarılacak. Lansman toplantısı için 1 milyon Euro harcındı. 5 gün süren lansman boyunca Yeni Tuaregler ile 15 bin km yol katedildi.


Volkswagen AG'nin Türkiye'de gerçekleştirdiği ilk organizasyon olan lansmana Rusya, Ukrayna, İsrail, Dubai, Türkmenistan, Senegal, Mısır gibi ülkelerden bayiler katıldı. Yeni Touareg dünyanın ilk 8 ileri otomatik şanzımanına sahip jip aracı. Start/stop teknolojisini bünyesinde barındıran V6 TDI motor, 240 beygir gücünde ve 7.4 lt / 100 km ortalama yakıt tüketim değerine sahip.


Araçta 8 inç boyutunda dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi bulunuyor. Araçta panoramik cam tavan seçeneği mevcut. Top View teknolojisi sayesinde aracın çevresindeki tüm engelleri görmek mümkün oluyor. Ayrıca LED gündüz farları ile desteklenmiş bi-xenon farlar mevcut.

"Yeni Touareg dünyanın ilk 8 ileri otomatik şanzımanına sahip. Start/stop teknolojisini bünyesinde barındıran V6 TDI motor, 240 beygir gücünde ve 7.4 lt / 100 km ortalama yakıt tüketim değeri ile sınıfının en düşük yakıt tüketim değerlerine sahi. Yeni Tuareg ayrıca, emisyon değerlerini de daha aşağı çekmeyi başarmış.

Selefinden 208 kilogram daha hafif olan yeni Touareg için FSI, TDI, TSI ve Hybrid motorlardan biri seçilebiliyor. V8 benzinli, V10 TDI ve W12 motorlar artık sunulmuyor.


Motor gücünü aktarmak için iki farklı dört tekerlek çekiş sistemi mevcut. Temel 4Motion versiyonu Torsen sınırlı kaymalı diferansiyele ve bir arazi sürüş programına (bu program ABS’yi, EDS’yi ve ASR’yi arazi sürüşü için ayarlıyor, Tepe İniş Yardımı’nı aktifleştiriyor ve otomatik vites değiştirme noktalarını değiştiriyor) sahip. Böylece Touareg 31 dereceye kadar eğimleri tırmanabiliyor.


Eğer bu eğim, arazi maceralarınız için yeterli değilse, V6 TDI seçenek olarak 4XMOTION dört tekerlek çekişli sistemi sunuyor. Bu sistemle de devir düşürücü dişliler, kilitlenen diferansiyeller (merkez ve arka) ve bir elektronik arazi kumandası (anahtar beş mod sunuyor – Yol, Arazi, Arazi Düşük Oran, merkez diferansiyeli kilidi ve arka diferansiyel kilidi) ile Touareg 45 dereceye kadar eğimleri tırmanabiliyor.

Teknolojik özellikleri, geliştirilmiş güvenliği, donanım ve tasarımıyla sınıfının zirvesinde yer alan Yeni Tuareg’de 8" boyutunda dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi bulunuyor. Geçmişte sunroofla sunulan Touareg’de artık panoramik cam tavan seçeneği de var. TopView olarak adlandırılan teknoloji sayesinde aracın çevresindeki tüm engelleri görmek mümkün oluyor. LED gündüz farları ile desteklenmiş Bi-Xenon farlar ise her yol koşulunda üstün aydınlatma sağlıyor.



haber@carturk.com

Hiç yorum yok: