24 Mayıs 2010

Opel Corsa Üretimini Arttırıyor

Opel kompakt otomobili Corsa’nın üretimini 16.000 adet yükseltme kararı aldı. Almanya, Eisenach’da bulunan Opel fabrikası üretimini 9.000 adet yükselterek planlanan tarihten önce bitirecek,İspanya Zaragoza’da bulunan fabrika ise yaklaşık 7.000 adet üreterek hedeflenen üretimin üzerine çıkacak.


Şubat ayında Opel geliştirilmiş yeni bir Corsa serisini pazara sundu. Yeni benzinli ve dizel otomobilerde daha az CO2 emisyonu sağlamakta. Özellikle 1.3 Litrelik CDTI turbo dizel motorlu ve 98g/km’lik CO2 emisyonuna sahip Corsa ecoFlex modeli yüksek talep görmekte. Yılın ilk çeyreğinde Corsa satışları özellikle İspanya, İtalya, Fransa ve Belçika’da yükseldi. 1.3lt cdti motor seçeneği Türkiye pazarında da en çok talep edilen modeller arasında ve Opel bayiliklerinde bu araç için bir sonra ki aya sipariş alınıyor.


Opel Corsa modelinin satışlarını Nisan ayı sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemi ile mukayese edildiğinde geçen yıla oranla artış göstererek %6,21’e çıktığı görülmekte. Opel ayrıca yeni Corsa’ya kazanma hissini uyandıran motiflerle birleşen özel bir renk ve geleneksel sportif kavun sarısı, Casablanca beyazı ve magma kırmızısı renklerini de ekledi.


Kısa bir süreliğine Corsa özel dünya kupası modeli de pazara sunulacak. Cam bayraklarına alternatif olarak kolay takılıp çıkartılabilen dünya kupasına özel çıkartmalar ve ayna kapakları da birçok ülkenin renklerine uygun olarak üretilecek.
 
haber@carturk.com

Hiç yorum yok: