3 Mayıs 2010

Renault Fluence'in Elektrikli Modeli Bursa'da Üretilecek

Renault tarafından yapılan açıklamada, orta sınıf sedan segmentindeki ilk elektrikli modellerden biri olacak olan yeni Fluence Z.E.’nin Bursa OYAK-Renault Tesislerinde üretieceği müjdelendi.


Fluence Z.E.’nin 94 hp güç ve 226 Nm tork üretecek olan elektrikli motoru gücünü yakıt deposundan değil, şarjedilebilir lityum pillerden alacak. Bu lityum pilleri şehir elektriği ile 6-8 saat şarj ederek yaklaşık 160 km yol alabileceksiniz.


Şarj etme süresinin uzun olduğunu düşündüyseniz, Renault bunun da çaresini bulmuş, Fast-Charging adını verdikleri teknoloji ile bu pilleri 30 dk gibi kısa bir süre içinde şarj etmek mümkün olacak. 2012’den itibaren araçlara uygulanacak bu teknoloji sayesinde, pillerin kullanışlılığı daha da artacak.


Bir diğer elektrikli versiyon Kangoo Van Z.E. ise 60 PS güç, 226 Nm tork sağlayan bir elektrikli motor ile güçlendirilecek. Kangoo Z.E.’nin de tam dolu pillerle menzilinin 160 km olacağı belirtildi.


Avrupa ile aynı anda ülkemizde de satışta olması öngörülen iki yeni modelin, fiyatları konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.


Hiç yorum yok: