9 Mayıs 2010

Yeni Opel Meriva Eylül'de Türkiye'de

Türkiye pazarına 1.4lt 120hp ve 1.4lt 140 hp turbo motor (manuel şanzıman), 1.3lt cdti 75hp, 1.3lt cdti 95hp motorlar manuel şanzıman seçeneğiyle, 1.7 dizel 100hp'lik motor otomatik şanzıman seçeneğiyle pazara sunulacak.


Motor detayları:
1.4 Turbo 120 hp yeni motor (175 Nm torklu) , 105 hp 1.6 motorun yerini alarak, CO2 ve yakıt tüketiminde yüzde 10 azalma ve performansta yüzde 15 bir artışla ilk defa Meriva modeliyle görücüye çıkacak.

1.4 Turbo 140hp versiyonu seçeneklerin en güçlüsü (200 Nm tork sağlıyor ve 6 ileri manuel şanzımana sahip). Önceki nesil Meriva'nın 1.8 motoruna kıyasla, yeni 1.4 Turbo motor, güçte yüzde 12 artış ve CO2 emisyonlarında ise yüzde 10 bir azalma sunuyor.


1.3 CDTI 75 hp'lik giriş düzeyindeki motor ile Meriva 100 km'de, 129g/km'lik CO2 emisyonu ve sadece 4,9 litre yakıt tüketimi sağlıyor. 100 hp ve 260 Nm tork sağlayan 1.7 CDTI yeni bir motor ve Meriva için yeni bir seçenek. Gücünü 95 bg 1.3 CDTI motordan alacak olan düşük CO2 emisyonlu ecoFLEX Ekim ati itibariyle pazara sunulacak.

Otomotiv endüstrisinde ilk defa ön koltuklarla sınırlı olmayan AGR sertifikası. Opel Meriva özellikle üç farklı sırt/bel dostu özelliği bulunması nedeniyle AGR onayını aldı. Kalite açısından da segmentinde sürekli öncü rolünü oynadı. Meriva 2007'de Alman TÜV şirketi tarafından kontrol edilen 113 farklı model arasında en düşük arıza oranını gösteren otomobil seçildi.


Parasının karşılığını sunan otomobil. Özellikle Almanya pazarında mükemmel 2. el değeri ile dikkatleri üzerine cekti. (Auto bild Wertmeister 2004, 2005, 2007)

Meriva boş alanların esnek kullanımını optimum düzeye çıkarmak üzere düşünülen ve tümü kendine özgü, modern bir tasarımla sunulan pek çok yenilikçi özelliği bünyesinde topluyor. FlexDoor arka kapıları, yüksek hacimli bir otomotiv üreticisi için sektörde bir ilk.


-FlexDoors kapıları, piyasadaki diğer versiyonlardan çok daha geniş olan 84 dereceye kadar açılabiliyor.
-Ön ve arka kapılar aynı anda açıldığında ise doğal bir güvenlik alanı oluşturulabiliyor. Artık çocukla ebeveynlerini ayıran bir kapı olmadığı için anne-babalar örneğin araçtan inerlerken de çocuklarına göz kulak olabiliyor.

Devrim niteliğinde bir konsept olan 'FlexRail' sistemiyle ön koltuklar arasına yerleştirilen alüminyum raylar üzerinde kayan değiştirilebilir saklama ünitelerinden oluşuyor. Bunlar birçok farklı kullanım için rahat ve uyarlanabilir saklama olanağı sunuyor.


Opel'in benzersiz 'FlexFix' entegre bisiklet taşıyıcısı seçeneği. Arka yan pencerelerde kendine özgü dalgalanan hatlar arka koltukta oturan çocuklar için daha kolay ve rahat görüş alanı yaratıyor.

Astra ve Insignia'dakine benzeyen yeni ve cömertçe orantılandırılmış koltuklar öne-arkaya doğru 240 mm ve yukarı-aşağı doğru da 65 mm'lik hareket alanlarıyla kendi sınıfının lideri. Kabin içinde saklama alanı büyük ölçüde arttırıldı; Meriva en yaygın olarak taşınan eşyalar için toplam 32'ye yakın erişilebilir yere sahiptir.

haber@carturk.com

Hiç yorum yok: