22 Haziran 2010

Pumarex, Türkiye pazarına giriyor

11 yıldır Almanya'da faaliyet gösteren racing ATV ve ekonomik ulaşım araçları üreten Pumarex Türkiye pazarına giriyor.


Tasarımı Alman Pumarex mühendisleri tarafından yapılan yeni jenerasyon araçlar farklı konsept ve dizayn ile üretiliyor. "New age racing ATV" olarak isimlendirilen modelleri İstanbul, Ankara ve Antalya gibi illerde mayıs ayından itibaren satışa sunuldu. Firmanın iki Türk ortağı hybrid, elektrik, benzin motorlu iki, üç, dört tekerlekli fantastik ve ekonomik ulaşım araçlarını Türkiye pazarı ile tanıştırmayı hedefliyor.


Almanya'da faaliyet gösteren Pumarex‘in Türk ortakları geçen yıl Türkiye pazarını fizibilite etmeye başladı ve 2010'da Türkiye'deki faaliyetine başladı. Markanın hedefi şimdilik 22 büyük ilde sınırlı sayıda bayilik oluşturarak Pumarex ürünlerini kullanıcılar ile buluşturmak. İstanbul, Ankara ve Antalya'da illerinde satışlar başladı.


Pumarex modelleri hobby ve ekonomik gurup olmak üzere 2 sınıftan oluşuyor. Elektrik ve hybrid motorlu olanlar şarj edilerek kullanılıyor. Hybrid Spider 1200, 60 km hıza kadar elektrik motor ile çalışırken, 60 km süratin üzerine çıkıldığında benzin motor devreye giriyor. İskeleti ve kaportası karbon fiberden imal edilen araç 600 kilogram ağırlığında. Aracın 2 motoru var, biri 6.000 watt'lık elektrik motor ve 170 hp gücündeki benzin motor. Maksimum hızı ise 250 km/saat. Benzin motor devrede iken aynı zamanda elektrik motor kendiliğinden şarj oluyor. Bu model 2011 yılında Türkiye pazarına sunulacak. Satış fiyatı henüz belli değil.


Elektrikli bisiklet ve scooter modelleri ise 5 saatte şarj olurken maksimum 100 km yol alabiliyor. Bunun maliyeti ise 1 TL'yi geçmiyor. Electro compact modeli katlanıp el çantası gibi taşınabiliyor. Bisikletin ağırlığı 17 Kg, sürati ise 24 km/saat. Daha çok yat ve tekne hobisi olanlara hitap eden bu modelin satış fiyatı 1.400 TL.


Benzin motorlu racing ATV araçlar ise motosiklet keyfini dört tekerlek üzerinde yaşamak isteyenler için ideal. Bu modeller büyük şehirlerde otomobil yerine tercih ediliyor ve motosiklet ehliyeti ile kullanılabiliyor. 250 cc'lik bu araçlar 3 veya 4 tekerlekli olarak satışa sunuluyor. Cadde ve arazi tipi olmak üzere 2 farklı versiyonu olan ATV'ler profesyonel kullanıcıları hedefliyor. Fiyatları ise 7.900 TL.

haber@carturk.com

Hiç yorum yok: