2 Ağustos 2014

Leon ST showroomlarda

Leon ailesinin üçüncü üyesi Leon ST, Türkiye’de satışa sunuldu. Genç ve sportif tasarımının yanı sıra sunduğu sürüş keyfiyle de öne çıkan Leon ST, 587 litreden 1.470 litreye kadar değişebilen bagaj kapasitesiyle bu sınıftaki iddiasını güçlendiriyor. Türkiye’de 1.6 TDI 105 HP DSG versiyonu ve Style donanım paketiyle satışa sunulan Leon ST, 71 bin TL’den başlayan fiyatlarla alınabiliyor.
Yeni SEAT Leon ST, etkileyici sportif karakteri ve sıra dışı düzeyde kullanışlılığı bir arada sunabileceğini kanıtlıyor. En ince ayrıntısına kadar etkileyici derecede çok yönlülük ve işlevsellik sunan Leon ST, işçilik ve üst seviye kalitedeki malzemeleriyle öne çıkıyor. Leon ST’nin 587 litre olan bagaj kapasitesi, arka koltuk arkalıkları yatırıldığında 1470 litreye yükseliyor ve oldukça geniş bir taşıma alanı sağlıyor.

Sportif karakteri ve günlük kullanımdaki kolaylığı bir arada sunan özellikleriyle sınıfında son derece iddialı olan Leon ST, Türkiye’de 105 HP’lik 1.6 TDI DSG motor seçeneği ve Style donanım paketiyle 71 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmaya başlandı.
Daha vurgulu tasarım
Leon serisinin büyük beğeni toplayan tasarım dili, Leon ST ile daha da vurgulu bir hale getirildi. Leon ST’de enerji ve canlılığı simgeleyen keskin çizgiler ve hassas köşeler öne çıkıyor. Yan cam yüzeylerinin arkaya doğru uzanması, opsiyonel panoramik cam tavanla birlikte geniş mekân hissini vurguluyor. 27 santimetre uzatılmış olan arka bölüm cömert bir yük alanı sağlarken, açılı arka cam, kibarca yuvarlatılmış tavan çizgileri otomobilin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Leon ST'nin zarafeti, opsiyonel olarak sunulan Full LED farlar ve LED arka farlar ile daha da güçleniyor. Etkileyici tasarımının yanı sıra LED farlar, yolu 5.300 Kelvin renk sıcaklığıyla aydınlatmak gibi bir dizi farklı yararı da beraberinde getiriyor. Bu seviye, gün ışığına çok yakın olduğundan gözleri de fazla yormuyor. Otomobilin ömrü boyunca dayanacak şekilde tasarlan Full LED farlar, daha az enerji kullanıyor.
Geniş mekân ve çok yönlülük
Yeni Leon ST, şaşırtıcı derecede geniş bir iç hacme sahip. Bagaj kapasitesi, standart konfigürasyonda 587 litre olurken, arka koltuk arkalıklarının katlanmasıyla birlikte bu hacim 1.470 litreye kadar çıkabiliyor. Dahası, ön yolcu koltuğunun arkalığının öne doğru katlanmasıyla boyu 2,67 metreye kadar olan yüklerin taşınmasına olanak tanıyor. Leon ST ayrıca, günlük kullanım olanaklarını önemli ölçüde kolaylaştıran farklı donanım özellikleri de sunuyor. Örneğin, arka koltukları, bagaj tarafından öne doğru katlamak tek bir düğme aracılığı ile çok kolay. Ayrıca, opsiyonel bagaj düzenleme paketi çeşitli eşya yerleştirme özellikleri sunarak bagaj kapasitesinin artırılmasını sağlıyor.
Hafif tasarım
Yakıt tüketiminde görülen şaşırtıcı rakamlar, sistemli hafif yapı teknolojisinin bir sonucu. Temel versiyonda, net ağırlığı yalnızca 1.276 kilogram olan Leon ST sınıfın en hafif station otomobili. Yeni Leon ST’de  kullanılan birçok parça ağırlığın azaltılmasına katkıda bulunuyor. Genel olarak, Leon ST, beş kapılı Leon’dan yalnızca 45 kilogram daha ağır. Otomobilin hafif ve verimli olması için magnezyum ve karbon fiber gibi yüksek maliyetli malzemelerden vazgeçilerek, bunların yerine birçok yerde yüksek güçlü ve ultra yüksek güçlü çelikler kullanıldı. Sadece bu sıcak biçimlendirilmiş yüksek teknoloji ürünü çelikler, ağırlığı 18 kilogram azalttı.

Verim ve konfor bir arada
SEAT Leon ST'de sunulan 1,6 lt turbo dizel motor seçeneği 105 HP gücünde ve 1750 – 2750 devir arasında 250 Nm gibi önemli bir tork üretiyor. Kilometre başına ortalama CO2 emisyonu 102 gram/km, start/stop ve enerji yeniden kazanımıyla, 100 kilometrede ortalama 3,9 litre yakıt tüketiyor.
Yorgunluk tespit sistemi
Opsiyonel olarak sunulan bu sistem, sürücünün direksiyon kullanım özelliklerini analiz ediyor ve direksiyon açısı ya da direksiyon hızındaki sinyalleri devamlı olarak değerlendiriyor. Yorgunluk tespit sistemi, sürücünün konsantrasyonunun azaldığı zamanlarda devreye giriyor ve mola verilmesini öneren görsel sinyalle birlikte sesli uyarı yayınlıyor. Sürücünün uyarıyı takiben 15 dakika içerisinde mola vermemesi durumunda, uyarı tekrar yapılıyor. Bundan bağımsız olarak, sistem, sürücüye aralıksız dört saat otomobil sürdükten sonra mola vermesini öneriyor.

SEAT Easy Connect
Yeni SEAT Leon ST, en yeni teknolojiye sahip bilgi eğlence sistemleriyle birlikte sunuluyor. Bunun temelini ise eğlence ve iletişim fonksiyonlarının yanı sıra sürücünün önünde bulunan dokunmatik bir ekran üzerinde otomobille ilgili sayısız fonksiyonun kontrol edilmesini sağlayan SEAT Easy Connect işletim sistemi oluşturuyor. 5,8 inç dokunmatik ekran, ortada bulunan havalandırma ızgaralarının arasında çok uygun bir konumda yer alıyor.
Bir ilke imza atan SEAT, yaklaşım sensörüne sahip (5,8 inçlik ekranda) dokunmatik ekran kullanıyor. Sürücü ya da yolcunun parmağı, dokunmatik ekrana yaklaştığı anda, sistem de otomatik olarak ekrandan işletim moduna geçiş yapıyor. İşletim modunda, dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilebilen unsurlar ön plana çıkarılarak, sezgisel kullanımı (akıllı telefon tarzı kaydırma ve yakınlaştırma hareketleri) daha da kolay bir hale getiriyor.

Zengin Donanım
SEAT Leon ST’nin Style donanım paketiyle, 6 hava yastığı, anti blokaj sistemli frenler (ABS), elektronik stabilizasyon kontrolü ve Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR) standart olarak alınabiliyor. Elektrikli camlara ek olarak elektrikli, ısıtmalı ve katlanabilir yan aynalar, gündüz sürüş farları, dış sıcaklık göstergesi, uzaktan kumandalı merkezi kilit, yüksekliği ayarlanabilir sürücü, yolcu koltuğu ve çocuk koltukları için arkada Isofix sabitleme noktaları da standart olarak sunulan diğer özellikler arasında yer alıyor. Leon ST’de sunulan sürüşe yardımcı sistemler arasında ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü), Lastik Basınç Uyarısı, Yokuş Kalkış Sistemi (Hill Hold), XDS (Elektronik Dinamik Diferansiyel Kilidi) ve İkincil Çarpışma Freni de standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok: