10 Kasım 2014

Cayenne model ailesine iki yeni üye

Cayenne GTS: adından çok daha fazlası
Porsche’nin dört kapılı spor modelleri ile en başarılı ürün dizisi karışımının yüzde 11 ile önemli bir payına sahip Cayenne GTS’de sunulan 3,6 litrelik V6 çift turbo şarjlı motor, Cayenne S modelinde sunulan yeni motorun performansa odaklı bir şekilde geliştirilmiş hali. Yakıt tüketim değerleri daha düşük ve daha yüksek seviyede performans sergiliyor. Daha önceki atmosferik V8 motorla kıyaslandığında, bu motorun gücü 20 hp daha artırılarak 440 hp seviyesine, torku ise 85 Nm artırılarak 600 Nm seviyesine çıkarılmış ve aynı zamanda yakıt tüketimi 0,9 l/100 km daha düşürülmüş.
Cayenne GTS, 0'dan 100 km/h hıza 5,2 saniyede, opsiyonel Sport Chrono paketi ile ise sadece 5,1 saniyede ulaşabiliyor. Bu hızlanma süreleri, önceki modelden sırasıyla 0,5 ve 0,6 saniye daha az. Maksimum hız ise 262 km/h.

Yeni Cayenne GTS modelinde standart olarak sunulan eşsiz spor egzoz sistemi sportif karakteri ortaya çıkarıyor.
Diğer birçok özelliğin yanı sıra süspansiyon sistemi sayesinde Cayenne GTS, sürücüsünü eşsiz yanal dinamiğiyle etkiliyor. Porsche Active Suspension Management (PASM) sönümleme sistemi, sportif bir yapıya sahip. Araç, standart çelik yaylı süspansiyonla 24 milimetre, opsiyonel havalı süspansiyonla ise 20 milimetre daha alçak. Diğer standart özellikler arasında Cayenne Turbo modelinin ön aksta 390 milimetre (arka aksta 358 milimetre) çaplı fren diskleri ve tipik turbo tarzında kırmızı renkli fren kaliperleri yer alıyor.
Tasarım özellikleri de Cayenne GTS modeline sportif bir görünüm kazandırıyor. Standart olarak, geniş hava girişleri ile birlikte Turbo modeli ile aynı ön görünüme sahip ve Sport Design paketi ile birlikte sunulan yan etekler ve çamurluk uzantıları, dış hatları tamamlıyor. Bu öğeler ve tavan rüzgarlığı ile arka tampon difüzörü gövde rengiyle sunuluyor. 20 inç RS Spyder jantlar, egzoz uçları, Bi-Xenon farların iç kaplamaları ve karartılmış LED arka lambaların çerçevelerinin yanı sıra tüm yazılarda kullanılan siyah renk ise çarpıcı karşıtlıklar yaratıyor. Ön kapılarda ise GTS harfleri farklılık sağlıyor.
Sportif karakter, otomobilin içinde de kendini gösteriyor. Kafalıklarında GTS harflerini taşıyan ve sekiz yönde elektrikli kumanda ile ayarlanabilen Alcantara deri döşemeli GTS spor koltuklar, standart olarak sunuluyor. Otomobilin içerisinde döşeme malzemesi olarak Alcantara kullanılıyor. Carmine kırmızı veya Rhodium gümüş renk seçenekleri ile sunulan opsiyonel GTS iç dekor paketi devir göstergesinin kadranında, dekoratif dikişlerde, kafalıklardaki harflerde ve emniyet kemerlerinde karşıt renkler oluşturuyor.
Yeni Cayenne
Bir önceki modelden tanınan 300 hp güç üreten 3,6 litrelik V6 atmosferik motorun kullanıldığı yeni Cayenne, 0'dan 100 km/h hıza 7,7 saniyede ulaşabiliyor. Bu değer, opsiyonel Sport Chrono paketiyle 7,6 saniye oluyor. 230 km/h maksimum hız ile bir önceki modelin hız seviyesini yakalıyor. Tüm yeni Cayenne modellerinde olduğu gibi, Coasting (boşta sürüş), otomatik Stop/Start fonksiyonu ve ısı yönetimi gibi genel verimlilik uygulamaları mevcut ve sonuç olarak elde edilen 9,2 l/100 km yakıt tüketimi, önceki modele kıyasla 0,7 l/100 km daha düşük. 215 g/km CO2 emisyonu seviyesi ile bir önceki modele kıyasla 21 g/km daha düşük bir değer sunuyor.
Yeni Cayenne modeli, önceki model ile karşılaştırıldığında aynı zamanda daha kapsamlı standart özelliklere sahip. Yeni sekiz ileri vitesli Tiptronic S şanzıman, otomatik Stop/Start ve Coasting (boşta sürüş) fonksiyonlarının yanı sıra, örnek standart özellikler arasında dört noktalı LED gündüz sürüş lambalarını içeren Bi-Xenon farlar, vites mandallarına sahip çok fonksiyonlu spor direksiyon ve otomatik bagaj kapağı bulunuyor.
Cayenne ve Cayenne GTS modelleri, 19 Kasım’da düzenlenen Los Angeles Auto Show’da gerçekleştirilecek Dünya Prömiyeri sonrasında satışa sunulacak. Her iki modelin de satışları, Türkiye’de 2015 Mart ayında  başlayacak.

Hiç yorum yok: