23 Ocak 2015

Honda'ya Kadın eli değdi...

Honda'nın ürettiği lüks otomobil markası Acura'nın yeni NSX modelinin tasarımcısı Michelle Christensen, 8 kişiden oluşan dış tasarım projesinin başında bulunuyor.
Japon otomobil firması Honda'nın Abd, Hong Kong, Kanada için ürettiği lüks otomobil markası Acura'nın Detroit'te sergilediği yeni NSX modelinin tasarımı bir kadına ait. Dünyada ilk kez bir süper spor otomobilin tasarımına imza atan Michelle Christensen, yeni NSX modelinin 8 kişiden oluşan dış tasarım projesinin başında bulunuyor.
SÜPER MİCHELLE
Fuarda model kadar ilgi çeken Christensen, Acura ekibine 2012 yılında katıldı. Bmw i8'e rakip olması beklenen NSX, plug-in hybrid teknolojili bir performans makinesi olacak. 6 silindirli benzinli motor ve üç adet de elektrik motorundan güç alacağı belirtiliyor.
İlk NSX, 1994'te Quentin Tarantino'nun "Pulp Fiction" filminde kullanılmış, ünlü yarışçı Ayrton Senna'nın katkılarıyla geliştirilmiş ve 2005'te bantlara veda etmişti.
YENİ GLE COUPE EYLÜLDE TÜRKİYE'DE
Mercedes, Detroit'te coupe ve SUV'un özelliklerini buluşturduğu yepyeni modeli GLE Coupe'nin dünya lansmanını yaptı. Mercedes-Benz Başkanı Dieter Zetsche, GLE Coupe lansmanında yaptığı açıklamada Mercedes-Benz 4MATIC sisteminin 2015 yılında 30. yılını kutladığını ve 2015'in Mercedes-Benz dünyası için SUV yılı olacağını belirtti. GLE ailesinin en genç üyesi olan GLE Coupe, dış çizgisinde Mercedes-Benz coupelerin sportif ve estetik yapısını koruyor. Klasik SUV öğelerinin karakteristik, yüksek ve yapılı görünümünü de beraberinde sunan GLE Coupe, dört kapılı coupe algısını bir üst seviyeye taşıyor.
GLE Coupé, Eylül 2015'te Türkiye'de satışa sunulacak. Mercedes, Detroit fuarında yeni GLE Coupe, GLE 450 AMG Coupe ve GLE 63 AMG Coupe dışında C 350 Plug-In Hybrid, C 450 AMG ve CLA Shooting Brake modellerini de ilk kez dünyaya tanıttı. Ayrıca Mercedes-Benz'in teknolojik liderliğinin ve otomotiv sektöründeki öncü rolünün başlı başına bir kanıtı olan otonom (sürücüsüz) konsept aracı 'F015 Luxury in Motion' da Detroit Otomobil Fuarı'nda sergilendi.

Hiç yorum yok: