28 Mayıs 2015

Porsche Macan S Diesel Autoshow 2015'te

Kompakt SUV segmentinin spor otomobil Macan, tam anlamıyla bir Porsche…
Hem asfaltta hem arazide sürüş dinamikleri ve sürüş keyfi açısından kriterleri belirleyen Macan, 7 ileri vitesli çift kavramalı Doppelkupplung (PDK) şanzımanı ve dünya üzerindeki en iyi sürüş sistemlerinden biri olan Porsche Çekiş Gücü Yönetimi (PTM) ile en güçlü motor seçeneklerini bir araya getiriyor.
Geniş bir motor hız yelpazesinde 580 Nm tork üreten 258 beygirlik turbo dizel motoru sayesinde Macan S Diesel, bu özellikleriyle sıradışı bir sürüşü garanti ediyor. Ancak, Macan sadece sürüş dinamiklerinin kriterlerini belirlemekle kalmayıp aynı zamanda verim, konfor ve Porsche markasının tanımlayıcı bir özelliği haline gelen gündelik kullanıma uygunluğu da bir araya getiriyor.
Bütün Porsche araçlarda olduğu gibi Macan’ın sportif genleri de tasarımda kendini gösteriyor. Birçok detay ikonlaşmış 911 spor otomobili ve teknoloji anlamında bir mihenk taşı haline gelen 918 modelini anımsatırken, SUV araç düz ve geniş görünümüyle yollarda rakip tanımıyor. Hafif eğimli tavan çizgisi, sportif zarafeti ve güçlü dinamikleri vurguluyor. Tasarım öğelerinin birçoğu Porsche spor otomobillerden alınarak Macan için geliştirilmiş; bu da Porsche Macan’ın kompakt SUV segmentinin ilk spor otomobili olduğunun ilk bakışta anlaşılmasını sağlıyor.
Kapsamlı özellikler, eşsiz seçenekler
Macan’da standart olarak sunulan donanım yelpazesi oldukça geniş kapsamlı: Dört çeker sistemi, PDK şanzıman, çok fonksiyonlu sportif direksiyon, yüksek performanslı ses sistemi ve otomatik bagaj kapağı gibi özellikler bunların başlıcaları. Opsiyonel donanım listesi ise havalı süspansiyon sistemi gibi daha özel parçaları içeriyor: Macan, kendi segmentinde bu tarz bir sisteme sahip olan tek araç. Bunun yanında, Macan’a uyacak şekilde adapte edilen Porsche Tork Vektörleme (PTV Plus) sistemi de bulunuyor. Bu sistem, değişken tork seviyelerini arka tekerleklere aktarıyor ve elektronik olarak kontrol edilen arka diferansiyel kilidiyle birlikte çalışıyor. Porsche opsiyonel aksesuar seçenekleri, Porsche Dinamik Aydınlatma Sistemi (PDLS Plus)’ın far seviyesini aracın önünde ilerleyen ve arkadan yaklaşan trafiğe göre ayarlayan ve çok rağbet gören dinamik uzun huzmeli far takımını da içeriyor. Burmester® ve Bose opsiyonel ses sistemleri birinci sınıf ses donanım seçeneğinde mevcut.
Macan 2.0 için siparişler fuarda alınacak
Macan model ailesinin yeni üyesi olan ve aralarında Türkiye’nin de yer aldığı Porsche Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi‘ne bağlı 26 ülke arasında, ilk kez Türkiye‘de satışa sunulacak Macan 2,0 için de ön siparişleri fuarda alacak.
Ailenin Macan Turbo, Macan S ve Macan S Diesel’den sonra dördüncü üyesi olan Macan 2.0’ın Türkiye’de önümüzdeki günlerde satışa sunulması planlanıyor.
2.0 litrelik dört silindirli motoruyla 237hp güç üreten Macan 2.0, 350Nm’lik tork değerine sahip, 0’dan 100km/s hıza 6,9 saniyede ulaşıyor ve 223km/s’lik maksimum hız değerine sahip.

Hiç yorum yok: