28 Mayıs 2015

Porsche Panamera Diesel Autoshow 2015'te

Porsche’nin dört kapılı Gran Turismo modelinin 300hp’lik dizel motorla donatılmış son versiyonu Panamera Diesel, 100 km’deki 6.4 lt’lik ortalama yakıt tüketimi ve 169gr/km CO2’lik CO2 emisyon değerleriyle sınıfında fark yaratıyor
3 litre V6 motoruyla, 3.800-4.400 d/dk aralığında 300hp’lik güç çıkışına sahip Panamera Diesel, 650Nm’lik tork değerine sahip. Yüksek verimli 7 ileri Tiptronic S şanzımanla donatılmış olan Gran Turismo, 0’dan 100km/s hıza 6,0 saniyede ulaşıyor ve 259km/s maksimum hıza sahip.

Sürüş dinamikleri ve konforu açısından da Panamera Diesel, Porsche’nin Gran Turismo’su olduğunu belli ediyor. Uyarlanabilir havalı süspansiyonun, standart olarak sunulan çelik yaylı süspansiyona alternatif olarak kullanılabildiği Panamera Diesel modelin süspansiyon sisteminde yapılan geliştirme ve iyileştirmeler, bir yandan sürüş konforu sağlarken, bir yandan da sportif sürüş imkânı sunuyor.
Başından itibaren dört koltuklu bir otomobil olarak geliştirilen Panamera’nın yeni dizel versiyonu da, iç mekânı ve kişiselleştirilebilen konfor özellikleriyle, bir Porsche olduğunun altını çiziyor. Porsche’nin klasik tasarım öğelerinin kendine özgü oranlarla şekillendirildiği Panamera Diesel, 4.97 m’lik boyu ve sadece 142 cm olan yüksekliğiyle dört koltuk için de oldukça geniş bir alan sağlıyor. Model, ön kapılarda yer alan "diesel" ibaresiyle fark ediliyor.

Hiç yorum yok: