22 Mayıs 2015

Toyota'nın geleceği Mirai İstanbul Autoshow'da

Adını Japonca "gelecek" kelimesinden alan ve Toyota'nın otomotiv dünyasında yeni bir çağı başlatan hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, İstanbul Autoshow için özel olarak Türkiye'ye getirildi.
Toyota'nın fuarda sergilediği yeni modelleri arasında Yeni Auris ile ilk kez 1,6 litrelik dizel motorun kullanıldığı Yeni Avensis de vardı. İstanbul Autoshow'daki Toyota standında Hybrid Zone oluşturularak; dünyanın en çok satılan hibrit aracı Prius'un yanı sıra Yaris Hybrid ve hibrit yarış otomobili TS030 da sergilendi.
Toyota, ziyaretçilere bir sürpriz hazırladı ve Yaris Hybrid'i karaoke aracına çevirerek ziyaretçilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Komedyen Ceyhun Yılmaz da Toyota standında yaptığı şovların yanında dijital yayın platformu Periscope'dan canlı yayın yaparak İstanbul Autoshow heyecanını takipçileriyle paylaştı.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, fuarda yaptığı açıklamada, Toyota'nın, yeniliklerin ve ilklerin öncü markası olduğunu belirtti.

Toyota'nın yine bir ilke imza attığını ve bu kez dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai'yi pazara sunduğunu aktaran Bozkurt, böylece otomotiv dünyasında yeni bir çağın başlamış olduğunu söyledi. Bu nedenle fuara özel olarak sadece 2 günlüğüne getirdiklari Mirai'nin isminin Japonca "gelecek" anlamına geldiğini ifade eden Bozkurt, şöyle devam etti:
"Toyota'nın ilk kez sergilediği Yeni Auris ile Yeni Avensis'in 2015 yılındaki rekor satış hedefinde katkı sağlayacağına inanıyoruz. Toyota olarak biz de 2015 yılına rekorlar kırarak başladık. Ocak-nisan döneminde Toyota satışlarındaki büyümenin pazar büyümesinden çok daha fazla olması bizim için ayrıca mutluluk verici. 2015 yılında kendi satış rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz. Yenilenen modellerimiz ile birlikte belirlediğimiz hedefe doğru ilerliyoruz."

Yakıt teknolojilerinde bir devrim yaratan Mirai, geleceğin önemli yakıt kaynağı olarak gösterilen hidrojeni elektrik üretmek için kullanıyor ve konvansiyonel otomobillerden beklenen konfor ve sürüş keyfini fazlasıyla sağlıyor.

Tek emisyonu "su buharı" olan ve çevreye hiçbir zarar vermeyen Mirai'de, Toyota yakıt hücresi sistemi ile yakıt hücresi teknolojisi hibrit teknolojisiyle birleştiriliyor ve içten yanmalı motorlara göre üstün enerji verimliliği sağlanıyor.

Mirai aynı zamanda yeni jenerasyon otomobillerin izlerini de taşıyor. Dikkati çeken tasarımı, düşük ağırlık merkezinin getirdiği sürüş keyfi ve elektrik motorunun sessiz ama güçlü hızlanma performansı göz doldurucu özellikler arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok: