28 Mayıs 2015

Volkswagen’in yeni SUV’si T-ROC

İstanbul Autoshow 2015, Volkswagen’in ilk kez Cenevre Fuarı’nda tanıttığı bir modele ev sahipliği yapıyor: Markanın gelecekteki SUV serisinin izlerini taşıyan konsepti T-ROC.

En önemli özellikleri arasında ilerici tasarım, LED farların eklendiği ön bölüm ve sökülebilir iki parçadan oluşan tavan yer alan T-ROC, Volkswagen’in SUV segmentinde gelecekteki iddiasını da güçlendiriyor.
Tiguan’ın altında konumlandırılan, Golf formatındaki bir konsept olan T-ROC, özellikle etkileyici hale getirilen ön yüzü, ilerici tasarımıyla yeni bir tasarım çizgisini ve iç mekan tarzını izliyor. Bu iki kapılı otomobil, en zorlu ve engebeli yollarda bile taviz vermeyen dört çeker SUV’nun özellikleriyle, üstü açılabilir bir otomobilin ferahlığını birleştiriyor. Tavanın orta bölümü, birkaç hafif dokunuşla çıkartılabilip, bagaja yerleştirilebilecek iki bölümden oluşuyor. Karanlıkta LED farlarla desteklenen ön ve arka kameralar, sürücünün görüş alanını da genişletiyor.

184 PS turbo dizel doğrudan enjeksiyonlu motora sahip olan T-ROC, 'Street', 'Off-road' ve 'Snow' olmak üzere  üç farklı sürüş moduna sahip. 4MOTION güç aktarım sistemi, 7-ileri DSG şanzıman, ABS, gibi teknolojilerin yanısıra, Yokuş Kalkış Asistanı ve Yokuş İniş Kontrolü gibi sürüş destek sistemleri de yer alıyor. Azami 380 NM tork gücü üreten 2,0 TDI motorun 100 kilometredeki yakıt tüketimi de 4,9 litre gibi oldukça düşük bir seviyede bulunuyor.
Otomobilin gövdesi, Volkswagen’in yenilikçi MQB platformu temel alınarak tasarlandı. Düşük ağırlığa dayanan tasarım anlayışı sayesinde bu SUV modelinin ağırlığı da yalnızca 1.420 kilogram. Görsel açıdan dikkat çeken diğer özellikler arasında nispeten daha kısa çıkıntılara sahip gövde tasarımı ve 245/45 ebatlarındaki lastiklerle uyumlu çok parçalı 19 inç alüminyum alaşımlı jantlar yer alıyor.

Hiç yorum yok: