9 Haziran 2016

Şampiyon'un hayali F1'de bir şampiyon görmek

Dünya Supersport Şampiyonası'nda kazandığı  zafer ve şampiyonluklarla Türkiye’nin gururu olan Kenan Sofuoğlu, Türk Pirelli’nin İzmit Fabrikası’nı ziyaret etti.
Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5’inci şampiyonluğuna koşan milli sporcu Kenan Sofuoğlu, Pirelli lastikleriyle 4 kez şampiyonluk yaşadı.

Motor yarışları dışında Formula 1’i çok yakından takip ettiğini söyleyen Kenan Sofuoğlu, “Biz yarışın farklı bir kısmıyla ilgileniyoruz; ancak en büyük hayallerimden biri de Formula 1’e sporcu yetiştirmek. 80 milyonluk bir nüfusa sahip bu ülkeden neden bir Formula 1 pilotu çıkmasın?" diye konuştu.
En güzel şampiyonluğunun 2007 yılında yaşadığı ilk şampiyonluk olduğunu söyleyen Kenan Sofuoğlu, ancak en anlamlı ve en özel olanın 2015 yılında yaşadığı şampiyonluk olduğunu belirtti. Sofuoğlu, “Zorlu günlerde verilen bir mücadelenin ardından alınmış bir şampiyonluktu. Bu sene de şampiyonluk yolunda ilerliyoruz. Son yarışımız yağmurlu bir havada Malezya’daydı. Sıcak, soğuk, yağmur demeden yarışıyoruz ve nasip olursa 5’nci şampiyonluğumuza ulaşacağız” şeklinde konuştu.
Kariyerine ağabeylerinin sayesinde başladığını belirten Kenan Sofuoğlu, “16-17 yıldır yarışıyorum ve 4 dünya şampiyonluğu elde ettim. Bu başarıları en başta benim bu spora başlamama vesile olan ailem ve ağabeylerime borçluyum" dedi.

Hiç yorum yok: