5 Şubat 2013

İlk Elektrikli "Yerli" Yola Çıktı


Başbakan erdoğan’ın çağırısı ile  başlayan yerli otomobil arayışı sürerken “ilk elektrikli yerli otomobil” görücüye çıktı. Geçtiğimiz aylarda başbakan Erdoğan tarafından da test edilen araç istanbul’da düzenlenen törenle tanıtıldı.
Bir Japon otomobili üzerine monte edilen elektrikli motora sahip aracın fiyatı 120 bin lira; aracı kiralamak isteyenler için de seçenekler mevcut.
Türkiye yerli otomobil arayışını sürdürürken Derindere Motorlu Araçlar'a ait elektrikli araçlar istanbul’da düzenlenen törenle tanıtıldı. Uzun zamandır devam eden çalışmalar ile üretilen araç, geçtiğimiz aylarda başbakan recep Tayyip Erdoğan tarafından da test edilmişti.
Türkiye'nin ilk ve tek Tip Onay Belgesi'ni alan elektrikli otomobil, tek şarj ile yaklaşık 280 kilometre yol kat edebiliyor. Şehir şebekesini kullanarak şarj edilebilen aracın bataryaları 8 saatte tam olarak doluyor. Aracın basın lansmanı Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. DMA Kurucu Ortağı Özkan Derindere, aracı tanıttı; hedeflerinin üretimi yüzde yüz yerli yapmak olduğunu söyledi.
Bir Japon otomobili üzerine monte edilen elektrikli motora sahip araçlardan, Şu ana kadar 100 araca plaka takıldı. Firma yıllık bin 200 adetlik kapasiteye sahip. Elektrikli otomobilin fiyatına gelince… aracı hem satın almak hem de kiralamak mümkün. Tüketicilere ve şirketlere hem kiralama hem de satın alma alternatifleriyle sunulan elektrikli araçların satış fiyatı 120 bin lira, operasyonel filo kiralama fiyatları ise aylık 900 avro seviyesinde olacak.

Hiç yorum yok: