31 Aralık 2012

Pamukkale Üniversitesi'nden Otomotiv laboratuvarı


Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesinde, Türkiye'nin ilk otomotiv teknolojileri araştırma laboratuvarı (OTAL) açıldı.

600 m2'lik kapalı alana sahip OTAL, 6 Teknik personel ile hizmet veriyor.
Üniversite, Otomotiv Mühendisliği ve OTAL olarak esas amaçlarının “En yeni teknolojileri kullanabilen, uygulayabilen ve geliştirebilen mühendisler yetiştirmek” olduğunu belirtiyor.
OTAL’da; eğitim amaçlı derslikler, toplantı salonu, alet, teçhizat ve ekipmanlar bulunuyor.
Merkezi egzoz tahliye sistemi ve merkezi motor yağı doldurma sistemne sahip OTAL, Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından onaylı “Fiziksel Atıksu Arıtma Tesisi”ni de devreye soktu.

OTAL üniversitenin resmi araçlarının her türlü bakım-onarım ve oto kuaför işlemlerini de gerçekleştiriyor. Akademik, idari personel ve öğrencilerin araç bakım ve onarım işlemlerinde %30 indirim uygulanıyor.

Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Gölcü, OTAL'ın Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. öğrencilere uygulamalı eğitim verildiğini belirten Gölcü, "Bizim öğrencimiz servislerde veya diğer ilgili alanlarda çalışacağı vakit oradaki zamanını en iyi şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Uygulaması iyi olan mühendisler yetiştirmek istiyoruz. Burada öğrencilerimiz çalışmakta, üniversitedeki akademik personel ve öğrencilerimizin araçlarına hizmet vermekte, aynı şekilde dışarında gelen araçların tüm bakım ve tamir işlemlerini yapmaktadır." dedi.

OTAL’İN HİZMETLERİ:
Bilgisayar ile arıza tespit ve onarım
Periyodik araç bakım (Yağ, yağ filtresi, hava filtesi, polen filtresi değişimi)
Buji, platin, karbüratör temizliği ve bakımı
Subap ayarı, triger kayışı, baskı balata değişimi ve bakımı
Rot-rotil ön takımı değişimi ve bakımı
Ön-arka amortisör değişimi ve bakımı
Far ayarı, fren testi
Rot balans ayarı
Klima gazı kontrol ve dolum
LPG sızdırmazlık
Egzoz emisyon pulu (yakında) TSE 12047
Oto kuaför

İLERİDE YAPILACAK İŞLEMLER
Araştırma laboratuarı olarak, aşağıda sayılan analiz ve test işlemleri için yeteneklerin arttırılması hususunda, gerekli altyapı için çalışmalar devam etmektedir.
Taşıt performans testleri
Emisyon kontrolleri
Yakıt analizleri
Yağ analizleri

Hiç yorum yok: