28 Ocak 2013

Yeni Auris yollarda


Toyota'nın yeni tasarım anlayışını yansıtan Yeni Auris, markanın 2013 yılındaki yenilenme atağının ilk ürünü olarak yollara çıktı. 
Benzinli ve dizel modellerinde Life, Active, Advance ve Premium olmak üzere 4 farklı donanım seviyesinin sunulduğu Yeni Auris'teki dış tasarım, mükemmel aerodinamik performans özelliklerini yansıtmanın yanı sıra düşük yakıt tüketimine de katkıda bulunuyor.
Geliştirilmiş aerodinamik özellikleri ile Yeni Auris'in 1,33 litre benzinli versiyonunda ortalama yakıt tüketimi 5,5 litreye, manuel şanzımana sahip 1,6 litrede 5,9 litreye düşürüldü. Yeni Auris'in 1,6 litre benzinli versiyonunda ilk defa sunulan CVT şanzıman teknolojisi direksiyondaki vites kulakçıklarıyla kontrol sunarken 1,6 litre manuel şanzımandan da daha etkili yakıt verimliliği sağlıyor. 
CVT şanzımana sahip olan 1,6 litre benzinli Yeni Auris'te yakıt tüketimi 100 km;de ortalama yüzde 20 oranında azalarak 5,7 litreye düşürüldü. 1,4 D-4D manuel şanzıman ile 1,4 D-4D multi mode şanzıman seçeneklerinde de ortalama yakıt tüketimi 4,2 litreye düşürülerek yaklaşık yüzde 10 oranında iyileştirme sağlandı.
Yeni Auris, 39 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. 

Hiç yorum yok: