7 Ocak 2013

Yeni Renault Fluence


Renault’nun yüksek statüye sahip sedan modeli Fluence, 2009 yılı sonundan bugüne kadar 80’den fazla ülkede 255 bin adet satış kaydetti. Segmentinin iddialı modeli daha çekici tasarımı ve teknolojik ekipmanları ile Yeni Fluence pazara sunuluyor.

İlk kez Kasım 2012’de İstanbul Autoshow’da Dünya Prömiyeri gerçekleştirilen Yeni Fluence’ın ön yüzü, Renault tasarım direktörü Laurens Van Den Acker’in öncülüğünde oluşturulan ve ilk olarak Clio IV ile ortaya çıkan Yeni Marka Kimliği’ni taşıyor.
Yeni Fluence, asıl atılımı teknoloji ve işçilik kalitesinde yapıyor. Yokuşta kalkış destek sistemi, park yardım sistemi, elektrikli park freni ve hız ayar ve sabitleyici gibi üstün teknolojik donanımlar hayatı kolaylaştırılıyor. Renault R-Link sistemi ile geliştirilen multimedya seçenekleri ise artık araç içerisinde internete bağlanma imkanı bile sunuyor.
Yeni Fluence ile birlikte, segmentinde referans olacak, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufunu bir arada sunan yepyeni bir motor seçeneği bulunuyor.    
o    Yeni 1.6l 16V 115bg CVT X-Tronic benzinli otomatik vites motor
o    Yeni Fluence ile birlikte satışa sunulan diğer motor seçenekleri:

Ø Dört farklı dizel motor: yeni 1.6 dCi 130bg (manuel altı vites),
1.5 dCi 90bg (manuel beş vites),
1.5 dCi 110bg (manuel altı vites) ve
1.5 dCi 110bg EDC (çift kavramalı otomatik vites)

Ø Benzinli 1.6l 16V 110bg (manuel beş vites).
Ø Altı vitesli çift kavramalı EDC dizel otomatik vites seçeneği
Yeni Fluence, ilk ekipman seviyesinden itibaren segmentinde zengin güvenlik ekipmanlarına sahip: ABS, acil durum fren desteği, sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları, üç noktalı gergili ön emniyet kemerleri, Isofix bağlantısı, üç arka koltuk için yük sınırlayıcı emniyet kemerleri, projeksiyon mercekli farlar. ESP, ön ve arka perde hava yastıkları ise ekipman seviyesine göre standart olarak sunuluyor. Titizlikle tasarlanan Yeni Fluence en zorlu Renault kalite standartlarına uygun olarak Bursa Oyak Renault Fabrikaları’nda, Güney Kore, Rusya, Arjantin ve Hindistan’da üretiliyor.

Yeni Fluence Türkiye’de 7 Ocak 2013 tarihinden itibaren 39.900TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor. Joy, Touch ve Icon olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ile tüketicinin beğenisine sunuluyor.

Hiç yorum yok: