14 Ocak 2013

Yılın ilk otomobil gösterisi Detroit'te


Yılın ilk uluslararası otomobil fuarı ABD’nin Detroit şehrinde bugün başlıyor. Otomotivin anavatanı kabul edilen şehirde 105’nci kez gerçekleştirilen fuar, 38 yeni modelin dünya tanıtımına ev sahipliği yapıyor. 
Fuarda Türk tüketicileri yakından ilgilendiren modellerden biri Adapazarı’nda üretilecek Toyota yeni Corolla olurken bir diğeri ise Kocaeli’nde bantlardan inmeye hazırlanan Ford yeni Transit olacak. Yıl içinde Türkiye’de de satışa sunulacak bazı modeller Detroit Cobo Center’daki fuar alanında günyüzüne çıkıyor.
Ülke ekonomisi açısından Detroit Otomobil Fuarı (NAIAS) bu yıl ciddi önem taşıyor. Şirketlerin önceki yıllara göre daha heyecanlı katıldığı fuar geçen yıl yaşanan büyüklüğün 2013’te artarak devam etmesi açısından moral kaynağı anlamına geliyor. Çünkü bu yıl satışların 15 milyonun üzerine tırmanması hedefleniyor. 3-4 yıldır kemer sıkan markalar bu yıl daha ‘zengin’ modellerle boy gösteriyor.
13-14 Ocak tarihlerinde kapılarını basına açan fuar 16-17 Ocak tarihleri arasında ise otomotiv endüstri yetkilileri tarafından ziyaret edilecek. Ardından 27 Ocak tarihine kadar açık kalacak fuarı 800 bine yakın kişinin izlemesi bekleniyor.
Ağırlıklı olarak Kuzey Amerika kıtasında satışa sunulacak modellerin sergilendiği fuarda, Avrupalı üreticilerin güç gösterisi dikkat çekici boyutta; Alman lüks otomobil üreticisi Audi, BMW ve Mercedes'in fuar için özel sürprizleri var. ABD pazarının ‘yerli’si sayılan Japon ve Koreli markalar da birçok yeni modeli Detroit'te sergiliyor.

Hiç yorum yok: