4 Kasım 2012

Teknolojinin Ticari Araçta geldiği Son Nokta: “eT!”


Volkswagen Ticari Araç standının en ilgi çeken modellerinin başında, gelecekteki müşteri ihtiyaçlarına göre tasarlanan elektrikli konsept “eT!” geliyor…
“Come To Me (Bana Gel)” ve “Follow Me (Beni Takip Et)” özelliklerini taşıyan “eT!”, sürücüsü olmaksızın takip edebilme kabiliyetine sahip. İlk olarak Hannover Ticari Araçlar Fuarı’nda sergilenen ve ticari araçların geleceğine yönelik bir konsept araç olan “eT!” Alman Posta Servisi (Deutsche Post) için geliştirildi.
Konsept, evden eve teslimat yapan posta servisi çalışanını takip edebiliyorken, aynı zamanda “bana gel” (Come to me) fonksiyonu sayesinde sürücünün çağırdığı yere de kendi kendine gidebiliyor. Elektrikli motoruyla şehir içinde kullanım için tasarlanan “eT!”, hafif ticari araçların geleceğine yönelikipuçları taşıyor.
35’er kW’lık 2 elektrik motorunun arka tekerleklere  uyguladığı tahrikle hareket eden ve 100km’lik bir menzile sahip e T!, son derece kompakt olarak tasarlandı. 4090mm uzunluğu, 1850 mm genişliği ve 1980 mm yüksekliğiyle dikkat çeken e T!, Alüminyum Space Frame platformunda üretildi ve 2 bin 500 kg ağırlığa sahip. 3,6 metreküplük yük alanına sahip e T!, 8,5 metre dönüş çapıyla da oldukça etkili bir kullanım sunuyor.


Hiç yorum yok: