21 Eylül 2015

Civic’lerin LPG dönüşümü artık Honda Fabrikası’nda

2011 yılından bu yana garanti şartlarını değiştirmeden LPG dönüşümüne hazır araçlar sunan Honda, dönüşümü fabrika bünyesinde gerçekleştirmeye başlıyor. Kontrolleri montaj sırasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilen LPG’li Civic Sedan’lar bundan böyle Honda Türkiye’de dönüştürülmüş olarak bayilere ulaşacak.
Kurduğu iş ortaklıkları ile müşterilerine yeni ve yaratıcı alternatifler geliştirmeyi sürdüren Honda, 2011 yılında İtalyan yakıt dönüşüm sistemleri firması BRC ile imzaladığı anlaşmasını daha ileri bir noktaya taşıyor. Honda Civic Sedan alımında müşterilerine Honda bayilerinde LPG dönüşüm opsiyonu sunan Honda, bundan böyle LPG dönüşümü tamamlanmış Civic Sedan modellerini direkt fabrikadan bayiye ulaştıracak. 15 Eylül 2015 tarihinde BRC ve Honda Türkiye arasındaki yeni işbirliği kapsamında bir açılış töreni gerçekleştirildi.
Montaj tesisinin açılışında hazır bulunan Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, LPG dönüşümünün Honda Türkiye bünyesinde gerçekleştirilmesinin toplam kaliteyi artıracağını ve LPG dönüşümü yapılmış her üründe aynı standardın korunacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de LPG dönüşümü uygulanmış araç sayısı halen yüksek ve Honda olarak bu talebi karşılamak üzere 2011 yılından bu yana müşterilerimize garantili LPG dönüşüm opsiyonu sunuyoruz. Mevcut Civic Sedan üretimimizin yüzde 65’inin LPG dönüşümüne hazır olarak fabrikamızdan ayrıldığını dikkate alarak, LPG kitlerinin montajı için burada bir hat açmaya karar verdik.”
Hat için 1 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirten Yamasaki, “Gerçekleştirilen yatırımla artık fabrikamızdan günde 60, yıldaysa 12 bin LPG dönüşümü tamamlanmış araç çıkabiliyor. Bizim için en önemli adım, sızdırmazlık kontrollerinin yapılmasıydı. Bunun için de TMMOB mühendislerinin desteğini aldık ve montaj tesisimizde bu konuda uzman mühendis arkadaşlarla da çalışacağız. LPG dönüşümde yakaladığımız kalite, bu adımımızla birlikte müşterilerimizde oluşan Honda kalite algısını daha da perçinleyecek” dedi.

Hiç yorum yok: