8 Mart 2017

Skoda’dan Cenevre’de ‘Güç’ Gösterisi

Çek üretici Skoda, bu yıl 7-19 Mart tarihleri arasında kapılarını açan Cenevre Otomobil Fuarı’na “güçlü” bir katılım gerçekleştirdi. Skoda’nın yenilediği Octavia modelinin en güçlü versiyonu olan “Octavia RS 245” ve onun araziye uyumlu kardeşi “Octavia Scout”, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

Bunun yanında markanın ilk büyük SUV modeli olan ve çok yakında Türkiye’de de satışa sunulacak Kodiaq’ın “Scout” ile “Sportline” versiyonları da Skoda’nın Cenevre’deki yenilikleri yerini aldı.
Skoda, bunun yanında Cenevre’ye popüler Rapid ve Rapid Spaceback modellerinin makyajlı versiyonlarının yanı sıra yine makyajlanmış Citigo modellerini de getirdi.
Fabia ise, yeni üç silindirli 1.0 lt TSI motor seçeneğini ilk kez bu fuarda sergilendi. Octavia ailesinin yeni üyeleri Skoda’nın bir süre önce tanıttığı yenilenmiş Octavia ailesinin iki üyesi daha Cenevre Fuarı’nda yerini alıyor. Yeni 245 bg’lik motorla donatılmış “RS 245”, muhteşem bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Bu güç makinesi, Sedan ve Combi kasa tipleriyle sunuluyor. 370 Nm torka sahip motoru sayesinde 0’dan 100 km/s’ye sadece 6.6 saniyede ulaşabilen araç, maksimum 250 km/s hız yapabiliyor.

Standart Octavia’ya göre sportif şasi sayesinde gövdesi 15 mm daha alçak olan Octavia RS, öncekine göre 30 mm daha geniş arka iz açıklığına sahip. Araç, standart olarak özel 19 inçlik siyah alaşım jantlarla sunuluyor. “Sport” modunda devrede olan ESC denge sistemi ve elektronik ayarlanan sınırlı kaydırmalı diferansiyel, kararlı direksiyon tepkileri ve isteğe bağlı adaptif Dinamik Şasi Kontrol (DCC) sistemiyle birlikte aracın dinamik karakterini ortaya çıkarıyor.
Octavia Scout ise, ayırt arazi aracı görünümü sunan tasarımı, güçlü ancak tutumlu geniş motor seçenekleri ve standart dört tekerlekten çekiş sistemiyle farklı bir karaktere sahip. Güçlü ve sağlam görünümü, koruma kuşaklı tamponları, çamurlukları ve kapı altlarının yanı sıra yine önde ve arkada yer alan gümüş renkli alt koruma bölümleri, 17 inçlik jantları, geniş arka iz açıklığıyla ön plana çıkartılıyor.

Türkiye’de de çok yakında satışa sunulması planlanan Skoda’nın ilk büyük SUV modeli Kodiaq da, fuarda iki yeni versiyonla yerini aldı. Kodiaq Scout, standart dört tekerlekten çekiş sisteminin yanı sıra gerek görünümü gerekse de teknolojik özellikleriyle tam anlamıyla bir araziye odaklanmış bir araç.

Kodiaq Sportline ise, Çek üreticinin, sportif görünümü sevenler için yarattığı bir versiyon. Dışında ve iç mekanında özel tasarlanmış unsurların yer aldığı Kodiaq Sportline, güçleri 150 bg ile 190 bg arasında değişen iki TSI benzinli ve iki de TDI dizel motor seçeneğiyle sunulacak.
Skoda’nın fuardaki yenilikleri bunlarla da bitmiyor. Rakipleri arasında iç mekan genişliğiyle adeta bir referans haline gelen Rapid, tasarım ve donanımlarında yapılan yeniliklerle bunu daha da ileriye taşıyor. Özellikle Rapid Spaceback, fuarda sportif Monte Carlo versiyonuyla yerini alıyor.

Üçüncü nesil Fabia da, fuarda farklı bir yenilikle birlikte sunuluyor. Dinamik tasarımı, geniş iç mekanı, güvenliği ve akıllıca donanımlarıyla dikkat çeken Fabia, iki farklı güçte yeni üç silindirli 1.0 lt motor seçeneğine kavuştu. Sarsıntısız ve sessiz çalışan bu motor, harika sürüş performansının yanı sıra yüzde 6’ya varan daha düşük yakıt tüketimiyle etkileyici bir seçenek olacak.

Markanın en küçük üyesi olan Citigo ise, ön bölümünde gerçekleştirilen makyaj ve iç mekanındaki geliştirmelerle Skoda’nın yenilik rüzgarını tamamlıyor.

Hiç yorum yok: