17 Nisan 2017

Yenilenen Toyota Yaris’te Türk İmzası

Kapsamlı bir şekilde yenilenen Toyota’nın B segmentindeki temsilcisi Yaris’in dış ve iç tasarımı iki başarılı Türk mühendisin başında olduğu ekip tarafından gerçekleştirildi.

90 milyon Euroluk yatırımla geliştirilen Yaris’in dış tasarımı Toyota Avrupa Kıdemli Proje Müdürü
Serkan Karaman, iç tasarımı ise Toyota Avrupa Ar-Ge Mühendisi Özgür Taştekin tarafından dizayn edildi.
Yenilenen Yaris’in iç ve dış tasarımında mükemmeliyetçi bir çizgi yakalayan Türk mühendisler bu başarılarıyla Türkiye’ye de büyük bir gurur yaşattılar.
Avrupa başta olmak üzere dünya çapında önemli satış başarısına ulaşan yenilenen Yaris, yüksek rekabetin bulunduğu pazarda daha güçlü bir konum elde etmeye hazırlanıyor. Yenilenen Yaris, yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye pazarında satışa sunulacak.
Toyota Avrupa Kıdemli Proje Müdürü Serkan Karaman, 3 yıllık çalışma sonucunda Yaris’i her zamankinden çok daha ‘Avrupalı’ yaptıklarını belirtti. Karaman, “Yaris’i geliştirirken özellikle tasarım, kalite, performans ve güvenlik konularına odaklandık. Aracın tasarımını, dinamik performansını ve güvenliğini geliştirmek üzerine 90 milyon Euroluk yatırım yaparak 900’den daha fazla yeni parçayı kullandık" dedi.
Toyota Avrupa Ar-Ge Mühendisi Özgür Taştekin ise, Avrupalı bakış açısının artık Japonya tarafından da dikkate alındığını ve Yeni Yaris’in kabini, yeni döşemeler, renkler, ince detaylarla ve artan ergonomik alanlarla şimdi daha da modern bir görünüme kavuştuğunu kaydetti.

Hiç yorum yok: