9 Aralık 2019

"Filo kiralama sektörü 2020’den itibaren büyüyecek"


Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak: Sektör 2020’den itibaren büyüyecek, vergi gelirleri artacak

2020 yılında büyümeye devam ederek yatırımlarını sürdüreceklerini belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Intercity olarak 2019 yılını sektörün küçülmesine rağmen başarılı bir performansla kapatıyoruz. Kredi piyasalarındaki daralmaya rağmen yurtiçinden 1,5 milyar TL’yi aşkın finansman kaynağı sağlayarak başarılı bir performans sergiledik. Artık sonlarına yaklaştığımız 2019 yılını toplamda 10 bin adet sıfır araç alımı ile kapatmayı planlıyoruz. Böylece tüm filo kiralama sektörü alımlarının dörtte birini tek başımıza yapmış olacağız.” 


2019 yılı araç kiralama sektörünü de değerlendiren Ak, “Son iki yılda otomotiv sektöründe ciddi bir küçülme yaşandı. Filo kiralama sektörü de iki yıl önce 400 bin adetlik bir pazar büyüklüğüne ulaşmıştı ancak son iki yıldır hızla küçülüyor. Bu yıl pazarı 40 bin adedin altında sıfır araç alımı ile toplamda da 260-270 bin araç adedi arasında kapatacağız gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl bu adetleri öngörmüştük ve dediğimiz adetler bire bir gerçekleşti. Özetle; Intercity olarak 2019’u da başarılı geçen bir yıl olarak kaydedeceğiz” ifadelerini kullandı. 


‘’2020 yılında hedef 3 milyar TL yatırım ve 20 bin adet yeni araç alımı’’
2020 yılı ile birlikte filo kiralama sektöründe bir kıpırdanma beklediklerini de kaydeden Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, hedeflerini “Bugün filo kiralama sektörü aldığı her araç bedelinin kabaca yarısını ÖTV, KDV, MTV adı altında vergi olarak anında devlete ödüyor. Sadece bu bile çok ciddi bir vergi geliri yaratıyor, bu vergi geliri de büyümeyi ayrıca tetikliyor. Filo kiralama sektörüne baktığımızda bu yıl 50 bine yakın yeni araç alımı gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Bizim hedefimiz ise bunun 20 bin adetlik kısmını tek başımıza gerçekleştirerek, kurumsal müşterilerimizin yeni araç kiralama taleplerini kusursuz şekilde yerine getirmek olacak. Bu da önümüzdeki sene kabaca bu senenin iki katı bir yatırım yapacağımızı gösteriyor” sözleri ile açıkladı.


Hiç yorum yok: