8 Nisan 2010

Çin otomobili Geely ilk 5’e gözünü dikti

Çin markası Geely otomobillerinin Türkiye distribütörü Anadolu Taşıt Ticaret AŞ Satış ve Marka Müdürü Ayhan Apak Geely’nin Türkiye’deki bir yılını değerlendirdi.


Geely’nin sağlamlık ve dayanıklılığına güvendiklerini bildiren Apak, otomotiv sektöründe satışların, ilk üç ayda 2009’un aynı dönemine göre yüzde 24 arttığını belirtti.


Bir yıl içinde uygun fiyattan bin 500 adet Geely marka otomobil sattıklarının altını çizen Apak, “Geely dünyanın en iyi markalarından Volvo'yu 1.8 satın aldı. Çin, 10 yıl içinde ilk 5 otomotiv dünya devi arasına girecek. Önümüzdeki yıllarda dünyanın yükselen yıldızı Çin olacak” dedi.


Ayhan apak, Geely’nin güvenlik konusunda kendinden emin olduğunu belirterek “Türkiye'ye getirdiğimiz tüm otomobiller, gerek İngiltere gerek Hollanda ve İspanya'da akredite olmuş kurumlarda tüm markaların geçtiği testlerden geçiyor. Zaten Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın vermiş olduğu garanti süresi var. İki yıl. 100 bin kilometre. Biz bunu ürünümüze güvenerek 3 ve 5 yıla çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.




Hiç yorum yok: