7 Nisan 2010

Yeni nesil Kia Magentis yüzünü gösterdi

Kia’nın orta-üst segmentteki sedan modeli Magentis’in dünya lansmanı geçtiğimiz günlerde New York Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi.
Kia’nın Frankfurt ve California’daki tasarım merkezlerinde şekillendirilen yeni nesil Magentis, bir önceki modelden daha uzun, daha geniş ve daha alçak olarak tasarlanmış. Kia’nın yeni tasarım anlayışının uygulandığı Magentis’te yüksek teknoloji, konfor, performans ve güvenlik konularında markanın ulaştığı son nokta hedef olarak alınmış.


“ Yeni nesil Magentis, KIA’nın tamamen yenilenen tasarım anlayışının bir sonucu… Bu tasarım anlayışı yeni nesil Kia Magentis’in yalın ve akıcı çizgilerle zarif ama karmaşıklıktan uzak ve bir o kadar da güçlü bir araç olarak yaratılmasıyla sonuçlandı” diye konuşan Kia Motors Tasarım Direktörü Peter Schreyer, yeni nesil Magentis’in dış tasarımıyla mükemmel bir uyum sağlayan iç bölümünün akıcı ve zarif tasarımının, yüksek kaliteli malzemelerle bir araya gelerek sınıfındaki rakiplerinden ayrıldığının altını çiziyor.


Yeni nesil Kia Magentis, Amerika’da 2.0 lt. , 2.4 lt. benzinli ve 2.4 lt. hibrid motor seçeneği ile satışa sunulurken Avrupa pazarında 1.7 lt. dizel ve 2.0 lt. benzinli motorlar ile pazara sunulacak.Sedan bir otomobilin de sportif ve coupe benzeri bir tasarıma sahip olabileceğinin en güzel kanıtı olan yeni nesil Kia Magentis, Amerika’da bu yıl sonunda, Avrupa’da ise 2011 ilkbaharında pazardaki yerini alacak.


haber@carturk.com

Hiç yorum yok: