22 Nisan 2010

Yeni Opel Meriva: Konforu ile sağlık dostu olduğunu tescil etti

Otomotiv endüstrisinde ilk defa ön koltuklarla sınırlı olmayan AGR sertifikası Opel Zafira'nın oldu. Aktion Gesunder Rücken e.V (AGR) (Sağlıklı bel/sırt vakfı) - Opel Meriva'ya özellikle üç farklı sırt/bel dostu özelliği bulunması nedeniyle AGR onayını verdi.

1. FlexDoors kapıları,
2. Arka koltuklar için FlexSpace oturma konsepti,
3. Pratik olduğu kadar ergonomik olan FlexFix bisiklet taşıyıcısı.


Otomotiv endüstrisinde sadece ergonomik ön koltuklarla kısıtlı olmayan bu sertifikaya sahip olmak önem taşıyor çünkü toplumunun önemli bir bölümünün sırt ve bel şikayetleri bulunmakta (Almanya’da bu oran %70). 


Bugüne kadar ön koltukları ile iki araç üreticisi AGR sertifikasına sahip oldu. Bu iki üreticiden biri Opel’dir. Ve şimdi de Opel ilk defa Meriva’nın ergonomik sistemi sayesinde tam kapsamlı AGR sertifikasına sahip oldu.


“Human Vehicle Integration” bölümündeki Opel mühendisleri insanların arabalara inip binmesini değerlendirmişlerdir. Bunda farklı hareket tiplerini tanımlamışlardır: “Geçenler” ilk başta ayaklarını aracın içine sokarlar. “Düşenler” kendilerini aracın içine kalçalarının üzerine düşecek şekilde bırakırlar. “Engel koşucuları” sağ bacak ve kafaları ile aynı anda binerler. Yaşlı yolcular ve sırt / bel sorunları yaşayanlar hafifçe kalçaları ile koltuğa inerler ve elleriyle destek aldıktan sonra bacaklarını içeriye çekerler.


FlexSpace arka koltuk konsepti olağan dışı çeşitlilik sağlayan Meriva'nın yolcularının rahat hissetmesini sağlayan bir tasarım. İç alan zahmetsizce ve koltuklar sökülmeden beş, dört, üç veya iki koltuğa çevrilebiliyor. İki dış koltuk 190 Milimetre ( 140 mm öne ve 50 mm arkaya ) hareket ederken, 50 milimetre yana da hareket ederek daha fazla omuz ve bacak rahatlığı sağlıyor.


İç alanda Opel mühendisleri armatür panosunu hafif eğri koymuşlardır. Bu sayede vites koluna ve regülatöre daha rahat ulaşılabilir. Ergonomik olarak çok uygun yerlere yerleştirilmiş çok sayıdaki istifleme çözümleri, ki bunlara yenilikçi FlexRail sistemi de dahildir, iyi hissettirme faktörünü yükseltir ve gereksiz eğilme ve bükülmeleri önledikleri için de ayrıca bel ve sırtı korumaya yardımcı olmaktadırlar.


AGR uzmanları ayrıca Meriva’nın arka yolcularına yan camlarındaki dalga şekli ile sağladıkları havadar iç alan hissini de takdir ediyor.

haber@carturkc.com

Hiç yorum yok: