8 Haziran 2010

Opel 'En Yenilikçi Marka 2010' Ünvanını Aldı

Opel Meriva yenilikçilik, tasarım, işlev ve ergonomi kategorilerinde ödül kazanırken Astra da tasarım, işlev ve ergonomi dallarında ödüle layık görüldü. Opel aynı zamanda spor arabalar ve üreticiler arasından seçilen "En yenilikçi marka 2010" ödülüne sahip oldu. Meriva ve Astra aynı zamanda kendi segmentleri içerisinde "2010 yılının en iyi ürünü" olarak adlandırılmışlardı.


Opel Insignia 2009 yılında ön kamera sistemi, kalite ve yenilikçilik ile ödüllendirildikten sonra bu yılda ödül alışkanlığı Opel Astra ve Meriva ile devam etti. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik bu konuda: "Bu ödülleri kazanmış olmamızdan dolayı çok gururluyum.


Bu ödüller, bize markamızın güçlü yönlerinden tasarım ve işlevselliğin, Plus X ödüllerinin tarafsız jürisini de etkilediğini göstermektedir. Ayrıca ergonominin de önemli bir rol oynadığını ve bu rolün gün geçtikçe daha da önem kazandığını da görmekteyiz".


Yeni Meriva'nın örneğin FlexDoors ismi verilen arkaya doğru açılan arka kapı sistemi, FlexSpace adlı arka koltuk sistemi ve FlexRail adlı orta konsolu kişisel uyarlama sistemi gibi birçok teknik ve pratik yeniliklere sahip. Bu esnek monocab Türkiye pazarına Eylül ayında giriş yapacak.


Tasarım, işlevsellik ve ergonomi gibi özelliklerine ek olarak beş kapılı Astra ekonomi konusunda da yeni standartlar belirliyor. Kilometre başına sadece 109gramlık CO2 emisyonu ve 100 kilometrede sadece 4.1 Litrelik yakıt tüketimiyle Astra 1.3 CDTI ecoFlex kompakt sınıfının en ekonomik arabalarından biri. Avrupa genelinde Opel Astra 150.000 adeti aşkın siparişe ulaşmış durumda.

haber@carturk.com

Hiç yorum yok: