18 Eylül 2014

Opel’den Otomobil Teknolojisinde Bir Başka Yenilik

Opel, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi sunan yeni nesil motor seçenekleri, ürün yelpazesindeki yeni modelleri ve yeni nesil bilgi eğlence sistemlerindeki yeniliklerine ek güvenlik alanında ileri teknoloji OnStar’ı otomobil dünyasına sunuyor.

OnStar, otomobilin bir yere çarpması sonucunda acil durum çağrı merkezine otomatik mesaj gönderen bir sistem. Bu sistem 2015 yılı itibariyle Avrupa’da Opel markası ile sunulacak. Amerika, Kanada, Çin ve Meksika’da OnStar teknolojisinden faydalananların sayısı 7 milyon. Bu teknoloji sayesinde Dünya genelinde 5 bine yakın ciddi yaralanmalı kazalara müdahale edildi.
Motor teknolojileri ile araç güvenlik ve inovasyonunda atılım yapan Opel, OnStar yeniliği ile adından söz ettirecek. Bir araba kazaya karıştığında sürücü ya da yolcu veya oradan geçmekte olan biri 112 numaralı telefondan acil durum merkezini arayarak kazayı rapor eder ve çarpışan araçların yerini bildirir. Uzak bir bölgedeki ciddi bir çarpışma sonrasında ise çarpışma bildirilene kadar değerli zamanlar kaybedilebilir. Ayrıca görgü tanıkları veya yolcular çarpışan aracın yerini tam olarak bildirmede zorluk yaşayabilirler.

On Star GPS konumlama cihazından gelen bilgileri baz alarak aracın konumunu standartlaştırıyor. Avrupa formatında otomatik mesaj göndererek bu sorunun üstesinden gelebiliyor. Mesaj, uyarı için uygun tepki kararının verileceği itfaiye, polis veya ambulans çağrı merkezi gidiyor. Bu gibi acil durumlarda zaman çok değerli olduğundan, bu işlem zamandan tasarruf sağlıyor.

Hiç yorum yok: