13 Mayıs 2016

OYDER'in düzenlediği Otomotiv Kongresi yapıldı

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin (OYDER) her yıl gerçekleştirdiği Otomotiv Kongresi’nin 6’ncısı bu yıl 12 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Swissotel’de düzenlendi.

Ana teması “Dijital Dünyaya Geçiş ve Başarı Odaklı İş Modelleri” olan kongrenin açılış konuşmaları Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, OYDER Başkanı Z. Alp Gülan ve Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen tarafından yapıldı.
Kongrenin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk otomotiv sektörünün tasarım ve üretim konusunda küresel bir oyuncu olduğunu belirtti. Şimşek, otomotiv sektörünün çok hızlı değişim gösterdiğini belirterek “Bundan 10 yıl önce bir otomobilde yazılım ve elektronik aksam yüzde 7’sini dahi oluşturmuyordu. Bugün yüzde 25’ini oluşturuyor’’ dedi.
Şimşek, otomotiv sektörünün üzerinde ağır vergi yükü olan bir sektör olduğunu da kaydederek
“Gelir vergisi reformu ile birlikte vergilerin tabana yayılması konusunda yapısal çalışmalar içindeyiz. Vergiler tabana yayılırsa nispeten ağır vergi yükü gözden geçirilecektir. Görüyoruz ki; Türkiye’de satılan araçların büyük bir kısmı ithal. Vergilerin yüksekliği cari açığı kontrol altına almak için. Sektörün büyümesi için de vergi konusunda çalışmalar yapmaya kararlıyız.’’

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Z. Alp Gülan, kongrede otomotiv yetkili satıcılarının dijital çağa uyum konusunda hem sektörle hem de paydaşlar ile bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.
Türk otomotiv sektörünün önde gelen yöneticilerinin de hazır bulunduğu kongrede Brezilya’dan Grupo Parvi’nin CEO’su Bruno Schwambach, Avrupa’nın 12’nci otomotiv perakendecisi olan Norveç merkezli Bertel O. Steen’in CIO’su Runar Myhre, dijital dünyada inovasyon seminerleri veren İspanyol Pau Garcia-Mila, ABD’li COX Otomotiv Uluslararası Yazılım Başkanı Patrick Katenkamp ve Verona Üniversitesi Otomotiv Bölümü’nden Doç. Dr. Leonardo Buzzavo da
konuşmacı olarak yer aldı.

Hiç yorum yok: