18 Mart 2010

Navigasyon şirketi Garmın, bölgeye Türkiye'den açılacak

Navigasyon şirketi Garmin'in Uluslar arası Satış Müdürü Dan Bartel, Türkiye'nin, Orta Doğu'dan Doğu Asya'ya uzanan yelpazeye açılan bir kapı konumunda olduğunu, bu bölgelere Türkiye'den yayılmayı düşündüklerini bildirdi. Garmin, bayi toplantısını bu yıl Türkiye'de gerçekleştirirken, toplantıya Orta Doğu, Asya ve Avrupa'dan 100 distribütör katıldı.

Garmin Uluslararası Satış Müdürü Dan Bartel, yaptığı açıklamada, son 5 yıldır Dubai'de yapılan uluslararası bayi toplantısının ilk defa İstanbul'da gerçekleştirildiğini, bu kararın Garmin'in "rotayı Türkiye'ye kırdığının" işareti olduğunu vurguladı.



Türkiye dahilinde çok iyi şekilde temsil edildiklerini vurgulayan Bartel, şunları kaydetti: "Türkiye, Orta Doğu'dan Doğu Asya'ya uzanan yelpazeye açılan bir kapı konumundadır. Bu bölgelere Türkiye'den yayılmayı düşünüyoruz. Gelecek vaat eden bu pazar, global bir oyuncu olan Garmin için de vazgeçilmezdir."

Ürün portföylerinin yüzde 60'ını navigasyon cihazlarının oluşturduğunun altını çizen Bartel, geçen yıl 18 milyon adet cihaz satışı gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise bu rakamı yüzde 10 artırmayı hedeflerini bildirdi.

Garmin Asya, Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu Satış Müdürü Brian Crosse ise Türkiye'de büyük bir potansiyel gördüklerini, ancak bu potansiyelin tam olarak değerlendirildiğini düşünmediklerini ifade ederek, Türkiye'de Garmin'in denizcilik alanındaki ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü ve bu pazarın daha da büyümesini beklediklerini bildirdi.


http://www.carturk.com/

Hiç yorum yok: