12 Mayıs 2010

Bosch'a 'Sarı Melek' Ödülü

Bosch tarafından geliştirilen yeni fren sistemi, yol güvenliğine etkisi nedeniyle ‘Yenilikçilik ve Çevre’ kategorisinde Sarı Melek ödülüne değer görüldü. Bosch, 2005’ten bu yana her yıl verilen ve yenilikçilik alanında en saygın ödüllerden biri olan Sarı Melek ödülünü üçüncü kez aldı.


Japonya’daki Bosch yeterlilik merkezindeki mühendisler motosikletlere yönelik yeni bir ABS jenerasyonu tasarımı üzerinde çalıştı. Çalışmalar sonucunda, küçültülmüş hacmi ve sadece 0,7 kilogram ağırlığı ile daha önceki modellerin yarı ebat ve ağırlığına sahip ‘ABS 9 base’i geliştirdiler.


Aynı zamanda uygun maliyetli bir tasarıma sahip olan ABS 9 base, hidrolik fren sistemlerine sahip tüm motosikletlere uygulanabiliyor. Yeni Bosch modüler jenerasyonunun bir parçası olan Motosiklet ABS fren sistemi ‘ABS 9 base’in ilk örneğinin seri üretimine Kasım 2009’da başlandı.”


Uzmanlar kilitlenmeyen fren sistemini güvenlik alanında önemli bir aşama olarak değerlendirirken, 2008 yılında Alman Federal Otoyol Araştırma Enstitüsü (BASt) tarafından yayınlanan bir çalışma, tüm motosikletlerin ABS sistemine sahip olması durumunda ölüm oranının yüzde 12 daha azalacağını belirtiyor.

haber@carturk.com

Hiç yorum yok: