28 Mayıs 2015

Porsche Boxster Autoshow 2015'te

Azalan ağırlığı, uzayan dingil mesafesi, daha geniş tekerlek aralığı ve geniş jantları ile sıradışı bir sürüş dinamiği sunan Porsche’nin üstü açık, ortadan motorlu, bu iki kişilik modeli, elektro-mekanik direksiyon sistemi, üstün performansı, yüzde 15 oranında artan yakıt verimliliği ile sınıfında tartışmasız en iyi spor otomobil olma konusunda iddialı.
Kısa çıkıntılar, ileri kaydırılmış ön cam, düz bir silüet ve belirgin kesitleriyle ilk bakışta dikkat çeken bir tasarıma sahip Boxster’ın iç tasarımı da son derece etkileyici: Carrera GT modelinden alınan ve ergonomiyi artıran orta konsol ile tam elektrikli açılır-kapanır tavan öne çıkıyor.

Boxster modelindeki 2.7 litrelik motorun güç çıkışı bir önceki nesle oranla 10 hp artılarak 265hp çıkartılırken, 3.4 litrelik motora sahip Boxster S’de ise güç eski modele oranla 5 hp artılarak 315 hp’ye ulaşmış. Her iki modelde de 6 ileri manuel şanzıman standart olarak, çift kavramalı 7 ileri Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) şanzıman ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Porsche Boxster ve Boxster S modelleri en iyi yakıt tüketimi ve hızlanma performansını PDK ile elde ediyor. PDK ile Porsche Boxster modeli 100 kilometrede 7.7 litre benzin tüketirken, Boxster S modeli için ise bu değer 8 litre olarak gerçekleşiyor.
Vites değişimlerinde PDK ile güç akışı kesintiye uğramadığı için Boxster modeli 0’dan 100 km/s’e hızlanmasını 5.7 saniyede, Boxster S modeli ise 5.0 saniyede tamamlıyor. Sürüş dinamiklerini artırmak için Porsche aynı zamanda ilk kez opsiyonel olarak Sport Chrono Paketi ve mekanik arka aks diferansiyel kilidi ile PTV sunuyor.
Ailenin en yeni üyesi Boxster Spyder
Porsche Boxster model ailesinin en yeni üyesi olan Boxter Spyder, geleneksel bir spor otomobil sürüşü deneyimini modern bir performansla sunuyor. Bir önceki nesle oranla 20 mm alçaltılmış spor süspansiyonu, 911 Carrera’dan alınan frenler ve 3,8 litrelik 6 silindirli motorla elde edilen 375 hp güç, Boxster Spyder’ı performans anlamında daha ileri taşıyor. 0’dan saatte 100 km hıza sadece yaklaşık 4,5 saniyede ulaşabilen Boxster Spyder, azami 290 km/s hız yapabiliyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 9,9 l/100 km düzeyinde.
GTS ailesinin üyesi: Boxster GTS
Temelleri ailenin bir başka ferdine; Boxster S’e dayanan Boxster GTS, 3,4lt’lik motoruyla 330hp güç üretiyor ve 370Nm gibi etkileyici bir tork değeri sağlıyor. 6-ileri manuel şanzımanla sunulan Boxster GTS, ailenin diğer üyeleri gibi PDK şanzımanla da alınabiliyor. 0’dan 100km/s hıza 4,9 saniyede ulaşan Boxster GTS 100km’de ortalama 9,0lt yakıt tüketimi değerine sahip.

Hiç yorum yok: